Nederlands English

Biografie

Geboren 17 januari 1966 te Brasschaat, vuurpaard in de Chinese astrologie en al snel ontpopte deze roodharige zich tot een artistiek persoon. Na het obligatoire vingerverven en aardappelstempelen kreeg de kleine Veerle haar eerste verfborstel in handen en werd de eerste creatie al vlug een feit.

Na een lang proces van vallen en vooral opstaan ontpopte de ondertussen al 20 jarige maar nog steedse rebelse Veerle zich voor het eerst als kunstenaar. Maar haar creativiteit kwam pas echt tot bloei toen Gard Van Mechelen, gerenommeerd kunstenaar haar onder zijn vleugels nam. Het begon met het schilderen van aquarellen en al snel volgden andere technieken. Haar eerste werk dat deze eigenzinnige Antwerpse wou delen was de geboortekaart van haar eerstgeborene.

Onder het motto "carpe diem" zocht ze haar werk in de artistieke wereld.

Haar kunst werd opgemerkt door verschillende binnenhuisarchitecten die al snel in rij stonden om met haar samen te werken. Wat Veerle met veel overgave deed. Dit gaf als resultaat een prachtige reeks van bloemen, waarmee ze kon pronken op de eerste Antwerpse kunststadstuin "de Antwerpse Prairie" Haar schilderwerk op doek, de laatste jaren vooral in acryl, typeert zich vooral door een reeks bellen, onopvallend maar toch aanwezig met als onderliggende gedachte, een cirkel is oneindig, net als haar werk.

In de loop der jaren ontpopte ze zicht naast het schilderen op doek ook als een erg bekwame frescokunstenaar en sierde ze menige muur met eeuwige schoonheid. Daarnaast is ze ook niet bang van het andere werk, zo ontwierp ze in 2013 een toneel decor, dat net als haar andere werken een grote maturiteit en vakbekwaamheid uitstraalde.

Kortom het vuurpaard deed haar geboorteteken alle eer aan en elke dag opnieuw gaat deze Antwerpse met kunstzinnige gedachten door het leven.